صندوق پستی
صندوق پستی بهترین فضا برای دریافت قبوض، نامههای شخصی، نامههای اداری و بستههای کوچک پستی میباشد. هر ساختمان دارای صندوق پستی مختص به خود است و بسته به ظاهر فیزیکی صندوق، نحوهی نصب آن متفاوت است ولی محل نصب در محدودهی ساختمان است. محل نصب صندوقهای پستی به دیوار ورودی ساختمان، درب ورودی پارکینگ، درب ورودی ساختمان و محوطهی باز ساختمان، محدود میشود. همهی ساختمانها اعم از مسکونی، برج، آپارتمانی، تجاری، اداری و شرکتها به صندوق نیاز دارند. صندوقهای پستی با کلید باز و بسته میشوند و به این شکل، امنیت صندوق حفظ میشود. برای ساختمانهای چند واحده از صندوقهای مختص به چند واحد استفاده میشود و با شماره گذاری دریچهی هر صندوق، مالک هر صندوق مشخص میشود.
انواع صندوق پستی
بررسی انواع صندوق پستی بر اساس متریال بهکار رفته در ساخت آن
1- صندوق پستی فلزی: این نوع باکس پستی از ورق فلزی روغنی ساخته شده است که با پوشش رنگ کوره ای مقاوم شده است. پوشش رنگ کوره ای، باکس پستی را در برابر عوامل طبیعی مانند باد، باران، برف و رطوبت مقاوم میکند تا دچار ضدزدگی نشود. محل نصب باکس پستی فلزی اصولا پشت درب پارکینگ، پشت درب ورودی ساختمان و یا بر روی دیوار است. باکس پستی مناسب پشت درب، با عمق مناسب طراحی شده است تا تداخلی در کامل باز شدن درب ایجاد نکند. به باکس پستی فلزی که پشت درب نصب میشود، صندوق پستی کتابی هم گفته میشود. باکس پستی دیواری به صورت شیبدار ساخته میشود تا در هنگام بارش برف و باران، آب اضافی وارد صندوق نشود. نصب این نوع باکسها ساده و راحت است و نیازی به ابزار خاص ندارد.
2- صندوق پستی چوبی: قیمت باکس پستی چوبی نسبت به سایر مدلها بالاتر است، چرا که دسترسی و فراوانی چوب کمتر میباشد و قیمت متریال اولیه این نوع باکس بالا است. باکس پستی چوبی قابل نصب بر روی دیوار و پشت درب ورودی است. این نوع صندوق پستی در بازار بسیار کم بوده و اصولا برای تهیه آن بایستی به کمپانیهای سازنده، به طور جداگانه و ویژه سفارش داد. باکس چوبی در برابر عوامل طبیعی مقاومت بالایی ندارد و دچار آسیب میشود. از این رو بهتر است، از این نوع صندوقها در مناطقی که رطوبت کمتری دارند، استفاده شود. ممتاز برد با ارائه متنوعترین صندوقهای پستی امکان خرید را برای مشتریان عزیز خود فراهم کرده است. علاوه بر این، امکان پذیرش سفارش مطابق با سلیقه مشتری را دارد.
3- صندوق پستی ام دی افی: این نوع باکس پستی با ام دی اف ساخته میشود و قیمت آن بسیار پایین میباشد. از معایب باکس پستی ام دی افی میتوان به حساسیت ام دی اف به رطوبت اشاره کرد. از این رو عمدهی کاربرد صندوق ام دی افی بر روی دیوارهای داخلی ساختمان میباشد تا از رطوبت به دور باشد. البته گاها در مناطق کم بارش و کم رطوبت، از صندوق ام دی افی بر روی دیوارهای خارجی ساختمان استفاده میشود.
بررسی انواع صندوق پستی بر اساس نحوهی نصب آن
1- صندوق پستی مخفی: باکس پستی مخفی، پشت درب ساختمان نصب میشود. تنها نمای صندوق مخفی، یک دریچه رنگی میباشد که ورودی صندوق به حساب میآید. اصولا جنس بدنهی آن فلز با پوشش رنگ کورهای میباشد. مخزن این نوع صندوق، پشت درب است. دریچهی باکس پستی دارای یک فنر میباشد تا پس از قرار دادن قبض یا نامه در صندوق، دریچه به جای خود برگردد. از این رو محتویات صندوق پنهان میماند و از بیرون ساختمان قابل مشاهده نیست. این نوع صندوق پستی به همراه دو عدد پیچ و مهره به فروش میرسد تا خریدار بتواند به آسانی آن را نصب کند. سایز دریچه تمام باکسهای پستی باهم برابر هستند و از این جهت، باکسها بر روی هر دربی قابل نصب هستند.
2- صندوق پستی آشکار: این نوع صندوق پستی، ظاهری کلاسیک و قدیمی دارد. دریچه و بدنهی این نوع باکس پستی، در نما است. صندوقهای پستی با ظاهر کلاسیک، قابلیت نصب بر روی دیوار را دارند و گاها به صورت ایستاده در مقابل درب ورودی نصب میشوند. امروزه کاربرد این نوع باکس پستی کمتر شده است.
مزایای استفاده از صندوقهای پستی
1- دریافت قبوض، نامهها و بستههای کوچک پستی: در این صورت هیچگاه نگران گم شدن قبوض و نامهها نخواهید بود. چرا که صندوقهای پستی بهترین محفظه برای دریافت و نگهداری نامهها، قبوض و بستههای کوچک پستی میباشند.
2- نگهداری و تسریع دریافت مرسولههای پستی در برجها و شهرکهای مسکونی: در شهرکهای مسکونی و برجها، دریافت مرسولههای پستی کمی زمانبر است. خوشبختانه وجود صندوق پستی به عملیات دریافت مرسولههای پستی، سرعت بخشیده است و در صورتی که گیرنده در دسترس نباشد، مرسولات در صندوق ایمن حفظ میشوند.
3- مناسب استفاده در هر نوع ساختمانی: هر نوع ساختمانی با هر نوع کاربردی به باکس پستی نیاز دارد. ساختمانهای اداری، تجاری، مسکونی، شرکتها و استارتاپها همگی برای دریافت مرسولات خود به باکس پستی نیاز دارند.